Groet uit de Prinsekerk Groet uit de Prinsekerk
Weekbrief van de wijkgemeente De Prinsekerk onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad c.q. de predikant. Week 15 2020

Bij de diensten:
Zondag, 5 april,
is de voorganger Ds. Iet Buijser.
De dienst, zonder kerkgangers, begint om 10.00 uur en wordt via kerkdienstgemist en via facebook uitgezonden.
De organist is de heer Lammers.

De Prinsekerk op facebook
Stapje voor stapje wint de uitzending van de erediensten op facebook aan kwaliteit. Was de eerste week het gekantelde beeld nog een probleem, deze week was dat verholpen. Nu wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de geluidskwaliteit. We hebben een externe microfoon aangeschaft. Vóór zondag gaan we die testen. Als alles goed gaat hebben we dus aanstaande zondag prima beeld en geluid. 
Gestreamde diensten vanuit de kapel van de Prinsekerk, wie had dat kunnen denken?

Ook op facebook: iedere dag schrijf ik een kort gebed dat op onze pagina wordt geplaatst. 

En nog even voor iedereen die wel nieuwsgierig is maar zelf niet op facebook wil: dat hoeft ook niet. Ga naar www.facebook.com/Prinsekerk/ en als daar gevraagd wordt of je je aan wilt melden, klik dan op ‘nu even niet’. Je kunt de pagina gewoon bekijken.

Het gebed van woensdag:


De Bijbelkring
Aanstaande dinsdag 7 april om 10.00 uur houden wij onze Bijbelkring. We komen samen via Skype. Vaste deelnemers aan de kring zijn per e-mail uitgenodigd en hebben materiaal toegestuurd gekregen. Wil je aansluiten? Stuur dan een mail naar
In het boek Exodus lezen we aan de hand van Rabbi Johathan Sacks over het verharde hart van de farao, over één van de plagen van Egypte, en over de sabbat: de eerste dag of de laatste. 

De viering van Witte Donderdag: hoe vieren wij het avondmaal?
Volgende week is het de Stille Week, de week voor Pasen. Op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag leven we mee met Jezus en zijn leerlingen. Als zij op Witte Donderdag aan tafel gaan, dan wij ook: wij vieren het Heilig Avondmaal. Dat is gemakkelijk gezegd, maar als we niet samen kunnen komen in de kapel, als we niet in een kring kunnen staan, elkaars handen niet vast kunnen pakken bij het bidden van het Onze Vader, brood en wijn niet kunnen delen, hoe dan? 
We vieren Witte Donderdag in de geest. In de kapel zullen we brood breken, maar we delen het niet; het delen met elkaar verbeelden we ons en Jezus is Gastheer. In de kapel zullen we wijn in de beker schenken, maar we zullen er niet van drinken. Het avondmaal wordt gevierd als symbolische handeling van verbondenheid met elkaar en met Jezus. En ik bid dat de Geest met ons mag zijn en dat wij die avond, ieder vanuit zijn eigen huis, weten dat wij een gemeenschap van Christus zijn.

Leesrooster voor de komende week:
Zondag 5 april   Matteüs 21, 1-17
Maandag 6 april   Exodus 13, 17-14, 14
Dinsdag 7 april   Exodus 14, 15-31
Woensdag 8 april   Matteüs 26, 1-16    
Donderdag 9 april   Matteüs 26, 17-75
Vrijdag 10 april   Matteüs 27, 1-56
Zaterdag 11 april   Matteüs 27, 57-66

Voor u gelezen:  ‘Dat er een morgen komt’  Kris Gelaude 
Ga met ons God,
de lange weg
van onmacht en verdriet
naar kracht en opstanding.
Ga met ons die weg
die over sterven heen
maar onaantastbaar leven voert.
Duld onze vragen.
Erken ons verdriet.
Verzacht wat zo pijn doet.    

En laat er ook licht zijn.
Blaas de gloed
van verlangen weer aan.
Dat er een morgen komt
die ons optilt.
Dat er een avond is
van vervulling,
van eeuwig weerzien
en thuiszijn met allen.

Hartelijke groet, Ank Smit
   
terug