Groet uit de Prinsekerk Groet uit de Prinsekerk
Weekbrief van de wijkgemeente De Prinsekerk onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad c.q. de predikant. Week 44 2020

Bij de diensten:
Zondag, 25 oktober,
is de voorganger Ds. Marloes Meijer.
De dienst, met een beperkt aantal aangemelde kerkgangers in de kapel, begint om 10.00 uur en wordt via kerkdienstgemist en via facebook uitgezonden. In verband met de strakkere covid-19 regels mag er tijdens de kerkdienst in de kapel niet gezongen worden. De organist is Marinus Hofman.

Het bijwonen van de kerkdienst
Wilt u een dienst bijwonen, dan moet u zich vooraf aanmelden bij: Henry Visser, telefoon 06 21414133 of ds. Iet Buijser, telefoon 06 51082874.

Kerkgangers die zich hebben aangemeld zijn vanaf kwart voor tien van harte welkom. De ingang is uitsluitend via de kapeldeur. We hanteren een strikt corona-protocol. In de dienst wordt niet gezongen.

Bijbelkring 3 november 10.15 uur, skypend
We zijn afgelopen week begonnen met het boek van Tom Wright: God en de pandemie. In vogelvlucht hebben we gekeken naar hoe in het Oude Testament over rampen en tegenspoed wordt gedacht. Dat is niet eenduidig: van ‘straf van God’ tot ‘er is geen antwoord op de vraag naar het waarom’, alles komt langs. Op 3 november gaan we kijken wat het Nieuwe Testament over God en de pandemie te zeggen heeft. Als huiswerk lezen we de hoofdstukken 3 en 4.
Van deelnemers wordt gevraagd dit boek zelf te lenen of aan te schaffen (€ 15,- in pocketuitgave, € 10 als e-book). U bent van harte welkom aan te schuiven. Meldt mij dat dan even, dan stuur ik u de link naar de skype-bijeenkomst (predikant@prinsekerk.nl).

‘Wat zingen we eigenlijk?’ op onze facebook-pagina
Een aantal weken lang heb ik wat minder bekende liederen besproken. Deze week komt er eindelijk weer eens een bekend lied op onze facebook-pagina: lied 992 ‘Wat vraagt de Heer nog meer van ons?’. Het plaatje hieronder is een flauw grapje, over dienen en hoeden als mensen naar Gods beeld.
Tot 17 oktober is het filmpje over lied 243 nog te bekijken

Ds. Iet Buijser

Een kerstattentie anders
Het is sinds jaar en dag een goede gewoonte om aan de oudere gemeenteleden en aan hen de met ons verbonden zijn, een kerstattentie te sturen in de vorm van een dagkalender. Maar ook goede gewoontes raken sleets. We hoorden van verschillende kanten dat het gebaar op prijs wordt gesteld, maar dat de dagkalender eigenlijk niet tot nauwelijks wordt gebruikt. Dat is een beetje jammer. Maar het geeft ons ook de gelegenheid om een einde te maken aan de leeftijdsdiscriminatie en iedereen een (iets bescheidener) attentie te geven.
Dus geen dagkalender meer, tenzij u die gebruikt. In dat geval kunt u contact opnemen met Bep Smit of Tineke Luijten en zij zorgen ervoor dat u alsnog een dagkalender van ons ontvangt.

Ds. Iet Buijser

Leesrooster voor de komende week:
Zondag 25 oktober   Nehemia 7: 72b-8: 12
Maandag 26 oktober   Nehemia 8: 13-18
Dinsdag 27 oktober   Nehemia 9: 1-17
Woensdag 28 oktober   Nehemia 9: 18-28
Donderdag 29 oktober   Nehemia 9: 29-10: 28
Vrijdag 30 oktober   Nehemia 10: 29-40
Zaterdag 31 oktober   Psalm 43

Voor u gelezen:   ‘De lelies in het veld’
Karel Eykman   uit: Met open ogen

Heb je ze ooit in de file zien wachten
op weg naar hun werk, op weg naar de zaak?
Dacht je dat ze aan hun carrière dachten
aan hun zware verantwoordelijke taak?
Ze ruiken alleen lekker en dat doen ze goed
ze groeien maar en bloeien maar: verdienen geen geld.
Dat is het enige wat van ze moet.
Kijk naar de bloemen, de lelies in het veld.

Heb je vogels zich suf zien werken
in een fabriekshal, op kantoor
om zo onze economie te versterken?
Daar zijn vogels toch niet voor?
ze doen dit en ze doen dat, ze vinden altijd wat
ze vliegen maar en dansen maar figuren in hun vlucht.
Daar zijn ze voor, ze zijn versiering van de stad.
Kijk naar de vogels, de spreeuwen in de lucht.

Wat zou je nog om je centen geven
is dat het enige , is dat het alleen?
Doe jij maar, waarvoor je bent in het leven.
Zoals bloemen om te bloeien zijn
vogels om te vliegen zijn
ben jij er om te houden van mensen om je heen.

Hartelijke groet, Ank Smit