Lectorentraining Lectorentraining

o.l.v. ds. Iet Buijser
 
Het is inmiddels het derde jaar dat de lectoren, en zij die lector willen worden, bij elkaar komen om zich te oefenen in het lezen in de eredienst. De kern van het programma is dat we in kleine groepjes een tekst voorbereiden. Daarna lezen wij die alsof we in de eredienst lezen.We vertellen elkaar wat goed was om naar te luisteren en wat misschien ook anders kan.

De training wordt gehouden op woensdag 4 oktober, vanaf 20.00 uur in de kapel van de Prinsekerk.
 

 
PrinsJong PrinsJong

Elke 3e woensdag van de maand komt de jongerenkring bij elkaar bij één van de deelnemers thuis.

De jongerenkring bepaalt zelf de onderwerpen van gesprek en wijst iemand uit hun midden aan om die avond het gesprek te leiden. Een rode draad in onderwerpkeus en de gesprekken is het eigen leven als christen: voor welke keuzes kom je te staan, hoe geef je vorm en inhoud aan een gelovig leven, wat past er bij jou en waarom?

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar

 
Preek-nabespreking Preek-nabespreking

door ds. Iet Buijser

Op drie momenten in dit seizoen staat een preek-nabespreking gepland. Ik zit met koffie klaar in het Achterom om iedereen te ontvangen die wil napraten over de preek van de daaraan voorafgaande zondag. (Na die dienst is een uitdraai van de preek beschikbaar.)
De eerste preek-nabespreking is woensdag 18 oktober om 10.00 uur.

lees meer »
 
Bijbelkring in het Achterom Bijbelkring in het Achterom

o.l.v. ds. Iet Buijser

Elke 1e dinsdag van de maand, aanvang 10.00 uur in het Achterom

lees meer »
 
Emmakring Emmakring

o.l.v. ds. Iet Buijser

Voor de inhoud: zie de Bijbelkring in het Achterom.

De Emmakring is opgezet voor bewoners van het Emmahuis en van het Zorgcentrum Blijdorp, maar ook als u elders woont bent u welkom.

lees meer »
 
De geboden actueel De geboden actueel

o.l.v. ds. Iet Buijser

Een nieuwe serie van vier avonden om te praten over de maatschappij waarin we leven als gelovig mens. We verbinden een aantal van de 10 geboden aan wat wij lezen in de krant of zien in het nieuws, stellen daar vragen bij en proberen een houding te zoeken.

lees meer »
 
Gebedskring Gebedskring

Elke 1e en 3e maandag van de maand komen we vanaf 19.30 uur bij elkaar in het Achterom om samen te bidden en na te denken over het gebed.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Henry Visser, tel 010-4659326.
 

 
Belijdeniscatechisatie Belijdeniscatechisatie

o.l.v. ds. Iet Buijser

Belijden dat God jouw God is, is een persoonlijke daad en ook de weg daar naartoe is persoonlijk. Daarom: geen vooraf bepaald programma voor de belijdeniscatechese maar een open uitnodiging.

lees meer »